petak, 4. kolovoza 2017.

PRVI POGLED: READY PLAYER ONENakon "Mosta špijuna" i "Blagog fantastičnog gorostasa" (BFG), Steven Spielberg krenuo je u realizaciju novih projekata. Početkom iduće godine u kina dolazi biografska drama "The Papers" - obzirom na termin premijere i glumačku ekipu (Tom Hanks, Meryl Streep) riječ je o filmu koji kreće u lov na nagrade (najavu za "The Papers" uskoro ćete moći pročitati na ovom blogu). Ubrzo nakon "The Papersa", točnije 30.03 u kina stiže još jedan film directed by Steven Spielberg- riječ je o znanstveno-fantastičnom akcijskom trileru "Ready Player One".
"Ready Player One" inspiriran je istoimenim književnim predloškom Ernesta Clinea (Cline je zajedno sa Zakom Pennom napisao i scenarij za film). Radnja se odigrava u budućnosti - godina je 2040 i svijet je opsjednut Oasisom - riječ je o virtualnoj stvarnosti koja daje smisao mladima izgubljenima u svijetu budućnosti. Wade Watts jedan od takvih klinaca - osim "Oasisom" Wade obožava osamdesete godine 20 stoljeća - tamo se nalaze svi njegovi heroji. Nakon smrti tvorca "Oasisa", Watts (kao i svi korisnici virtualne stvarnosti) kreću u pustolovinu koja im može promijeniti živote. Zauvijek.
Glavnu ulogu Spielberg je povjerio sve popularnijem Tyu Sheridanu ("Mud", "Drvo života", "X-Men: Apocalypse"). Uz Sheridana u filmu nastupaju i Mark Rylance, Simon Pegg i Hannah John-Kamen. Trailer otkriva da "Ready player one" spaja budućnost i prošlost - najava otkriva mnoge poznate, popularne simbole osamdesetih godina prošloga stoljeća. (Christine, Freddy Krueger, "Povratak u budućnost", "Željezni div"....)

TRAILER filma možete pogledati OVDJE

Nema komentara:

Objavi komentar