ponedjeljak, 14. kolovoza 2017.

PRVI POGLED: MOTHER!
Dvije godine nakon filma "Noah", američki filmaš Darren Aronofsky vraća se u akciju. Redatelj filmova "Rekvijem za snove", "Pi", "Crni labud" i "Hrvač" napisao je scenarij i režirao "Mother!". Ponovo je Aronofsky okupio izvrsnu glumačku ekipu - u prvom planu su Jennifer Lawrence i Javier Bardem. Sporedne uloge također tumače dobro poznata imena - Ed Harris, Michelle Pfeiffer, Kristen Wiig te Brian i Domhnall Gleeson.
Aronofsky je filmaš koji se često testira gledateljevu percepciju i voli psihološke igre između protagonista filmova koje je režirao. Sudeći prema traileru i prilično skromnim detaljima o radnji koji su do sada izašli u javnost, "Mother" je psihološka drama uz dodatak hororsko - trilerske napetosti (priča kaže da je "Rosemaryna beba" Romana Polanskog inspirirala redatelja i scenarista) koja se uklapa u dosadašnju redateljevu filmografiju.
Radnja odnosno zaplet filma ide otprilike ovako - Lawrence i Bardem su bračni par, uređuju kuću i pokušavaju sretno živjeti. Jednoga dana na vrata im zakuca neznani gost koji ih dolazi pozdraviti. Sutradan stiže nova posjeta, dan poslije nova i uskoro bračni par (koji je goste primio u kuću) postaje stranci u vlastitom domu...
Priču filma, paranoju i psihodeliju koje scenarij sadrži, najbolje opisuju riječi Michelle Pfeiffer koja je izjavila kako nije najbolje shvatila scenarij nakon prvog čitanja - Michelle priču smatra ezoteričnom. Ova izjava jedna je od rijetkih komentara i detalja koji su do sada izašli u javnost - Aronofsky i ekipa filma, za sada, brižno čuvaju tajne koje skriva "Mother!". Do novih detalja ostaje nam da pogledamo trailer koji je....Ma najbolje da se sami uvjerite..

TRAILER za MOTHER možete pogledati OVDJE


Nema komentara:

Objavi komentar