subota, 22. srpnja 2017.

PRVI POGLED: SNOWMAN
Nakon dugog čekanja, informacija i dezinformacija Harry Hole počinje svoj filmski, hollywoodski život. Tko je Harry Hole? Riječ o detektivu iz Osla, glavnom junaku kriminalističkih romana norveškog pisca Jo Nesboa. Nesbo je jedan od najčitanijih pisaca današnjice i dugo se očekivala prva ekranizacija slučajeva Harrya Holea. Filmska priča o detektivu iz Osla ne počinje redoslijedom kako su izlazile knjige - prva ekranizacija je sedmi roman serijala koji nosi naslov "Snjegović".
Redatelj filma dolazi iz Švedske - riječ je o Tomasu Alfredsonu poznatom po uspješnim ekranizacijama književnih predložaka. Alfredson je oduševio izvrsnom horor-dramom "Neka uđe onaj pravi" iz 2008 godine. Tri godine kasnije redatelj je uspješno prenio na film kompleksnu špijunsku priču "Dečko, dama, kralj, špijun"
Odabir Micheala Fassbendera za ulogu Harrya Holea podijelio je obožavatelje književnog serijala. Najviše je prigovora na neuvjerljivost Fassbenderovog izgleda u odnosu na opisano u knjizi. Bez obzira na kritike treba naglasiti da je Fassbender svojim glumačkim izričajem sposoban prikriti fizičke različitosti u odnosu na knjigu.
Ostatak glumačke ekipe iznimno je zanimljiv - ženski dio ekipe predvode Rebecca Ferguson, Chloe Sevigny i Charlotte Gainsbourg dok su najpoznatiji članovi muške glumačke ekipe J.K. Simmons, Val Kilmer i James D'Arcy. U manjoj, vjerojatno cameo ulozi trebao bi se pojaviti i Jo Nesbo.
Trailer izgleda odlično, Alfredson je (barem vizualno) u sjajnoj formi.
Premijera "Snjegovića" najavljena je za 13.10.

Trailer za "Snjegovića" možete pogledati OVDJE

GOODTALKING recenziju za Snjegovića možete pročitati OVDJE

Nema komentara:

Objavi komentar