srijeda, 3. svibnja 2017.

PRVI POGLED: THE DARK TOWER
Početkom osamdestih godina prošloga stoljeća (točnije 1982) Stephen King objavio je prvu knjigu iz serijala "Dark Tower". Autor je kao inspiraciju i uzore za pisanje knjige naveo i "Gospodara prstenova" te spaghetti vesterne, ponajviše "Dobar, loš, zao". Kasnije se "The Dark Tower" pretvorio u serijal, jednu od najčitanijih Kingovih priča. Naravno, nedostaje samo filmska ekranizacija. Trideset i pet godina nakon knjige (konačno) dolazi i film.
Za ulogu revolveraša Rolanda Deschaina u igri su bili Javier Bardem i Russell Crowe. Obzirom da se početak snimanja odgađao Bardem i Crowe su otpali i ulogu je dobio Idris Elba. Nakon Elbe filmu se priključio Matthew McConaughey (tumači čovjeka u crnom), jedna od najtraženijih muških glumačkih zvijezda koja je osigurala "The Dark Toweru" interes gledatelja koji nisu Kingovi obožavatelji. Kao redatelji filma spominjali su se svepristuni JJ Abrams i Ron Howard. Abrams je odustao zbog zauzetosti dok se Howard povukao na mjesto producenta. Redatelj je pomalo neočekivano postao danski filmaš Nikolaj Arcel (A Royal Affair).
Rečenica- dvije o radnji knjige/filma: Rolanda Deschain je revolveraš, posljednji svoje vrste. Deschain je u potrazi za Mračnim tornjem/kulom, utočištem, mjestom spasa. Na putu mu se pridružuje dječak (Jake Chambers) iz našeg svijeta. Da, radnja filma događa se u paralelnom svijetu prepunom nasilja i prepreka. Mjestu na kojem se može sresti Čovjek u crnom...
Premijera filma zakazana je za 04.08. Prve fotografije i trailer filma izgledaju vrlo dobro i čini se da bi "The Dark Tower" mogla biti odlična ekranizacija književnog predloška i uvodni film serijala.

TRAILER za THE DARK TOWER možete pogledati OVDJE

NOVI TRAILER možete pogledati OVDJE

RECENZIJU za DARK TOWER možete pročitati OVDJE

Nema komentara:

Objavi komentar