subota, 25. veljače 2017.

MALE LAŽIKoličina vrlo dobrog i odličnog serijskog programa posljednjih je godina sve veće i veća. Televizijske serije postaju sve atraktivnije, privlače najvažnije holivudske filmaše (recentni primjer je "Taboo", serija u kojoj je glavni glumac i jedan od autora Tom Hardy). Televizijska kuća koja rijetko, vrlo rijetko griješi kada je u pitanju serijski program je HBO. "Male laži" novi je HBO  proizvod koji će u idućim tjednima privući pažnju ljubitelja serija. Serija je temeljena na istoimenom romanu australske spisateljice Liane Moriarty. Početak priče izgleda ovako:
Sunčano je jutro u Montereyu, gradiću u Kaliforniji. Jane Chapman doselila je u gradić, ne poznaje nikog. Pobjegla je u Monterey zajedno sa sinom kako bi pronašla mir. Prvi je dan škole i Jane, kao i svaka brižna majka u gradu, vodi dijete u školu. Putem susreće Madeline MacKenzie koja je imala nezgodu na putu. Jane ponudi prijevoz Madeline - odredište je isto. Madeline vodi kćerkicu u školu. Ispred škole Jane upoznaje stanovnice gradića i stvari, na prvi pogled, izgledaju idilično. No prvi dojam daleko je od istine o stanovnicima Montereya...
Ako je suditi po prvoj epizodi "Male laži" jedna je od onih serija u kojoj ništa nije onako kako se isprva čini. Redatelj vješto kombinira elemente drame i krimića uz dodatak ciničnog humora. O likovima koje upoznajemo u prvoj epizodi saznajemo dosta, ali to je, čini se, tek vrh ledene sante tajna i laži koje skriva suncem obasjani kalifornijski gradić. Likovi priče su životni - protagoniste kakve gledamo u seriji možemo pronaći i u našok okolini. Frustracije zbog neispunjenih životnih ambicija, zavist, ogovaranja i sumnja u životne odluke neki su od poznatih nam detalja iz svakodnevnog života koje možemo pronaći u uvodnoj epizodi serije. Uz sve navedeno dogodio se i zločin koji će promijeniti sudbine stanovnika Montereya.
Intrigantna priča serije obogaćena je izvrsnom glumačkom ekipom filma. U prvom planu su Shailene Woodley ("Krive su zvijezde", "Nasljednici", "Snowden"), Nicole Kidman (izvrsno izdanje u recentnom "Lavu", "Sati", "Moulin Rouge") i Reese Whiterspoon ("Hod po rubu", "Divljina") zatim dolaze Laura Dern ("Jurski park"; "Divlji u srcu") te Zoe Kravitz . Muški dio glumačke ekipe predvode prošlogodišnji Tarzan, Aleksandar Skarsgard (ljubiteljima serija poznat kao vampir Eric u "Okusu krvi") i Adam Scott. Uz izvrsnu glumačku ekipu treba napomenuti da je redatelj svih epizoda serije kanadski filmaš Jean- Marc Vallee poznat po filmovima "Divljina", "Dobri dileri Dallasa" i "Cafe de Flore". Da, "Male laži" okupile su vrhunsku holivudsku glumačko-redateljsku ekipu koja je uz zanimljivu i nepredvidljivu priču, glavni razlog za gledanje serije.

Seriju "Male laži" možete pratiti ponedjeljkom u 20.00 na HBO kanalu, a isti dan već od jutra dostupna je na online video streamin usluzi www.HBOGO.hr.

Prvu epizodu serije besplatno i bez registracije možete pogledati OVDJE

Nema komentara:

Objavi komentar